Για μουσικές λίστες και Mixtapes πάτα στο Radio ----------> Rock, Reggae, Hip-Hop, Dubstep, Metal, Electric, Funk, Soul, Salsa and many many more...

Κυριακή 4 Μαΐου 2014

MC Brother Culture + Anna Mystic @ Μαύρη Τρύπα Θεσσαλονίκη (03/05/2014) Οι Monkey Bros ήταν εκεί!!!


Η βάση του είναι το Brixton του Λονδίνου. Άρχισε την καριέρα την δεκαετία του 80 με του Twelve Trbes os Isreal Rasta Brotherhood και ξεκίνησε τις περιοδείες σε Αμερική, Καραϊβική και Ευρώπη. Στα μέσα του 90 καθιερώνεται στην reggae και dub σκηνή της Αγγλίας και συμμετέχει στον πειραματισμό με τον ηλεκτρονικό ήχο, την Drum n Base και αποδεικνύει οτι μπορεί να προσαρμόσει το στυλ του σε διαφορετικά είδη και να εξελιχθεί.

Πλέον ως καθιερωμένος εκπρόσωπος της Βρεταννικής σκηνής περιοδεύει σε όλο τον κόσμο και μεταδίδει το μήνυμα του, για ένα πιο ειρηνικό κόσμο, με ενότητα και αγάπη.


The Prodigy-Thunder (vocals by MC Brother Culture)

Ένας απο τους προορισμούς της τελευταίας περιοδείας του ήταν και η Θεσσαλονίκη, όπου πήγα να τον δω. H Ζωντανή Μαύρη Τρύπα είναι ενα μαγαζί στα Λαδάδικα φτιαγμένο για τέτοια live. Αν και μικρό σε μέγεθος, μπορεί να δημιουργήσει συμπαγές και σπινταριστό κλίμα.

Το live άνοιξαν ο BigShine των Fyah Fist και ο Digital Monk ένας απο τους πρωτοπόρους στη (παρα την ηλικία του) στo Dubstep και το DnB. Οι δυο τους συνδυάστηκαν ιδανικά και ετοίμασαν το κοινό για την έλευση του MC Brother Culture και της Anna Mystic.

H Anna Mystic και αυτή πρωτοπόρος στην Ελλάδα και ως μία απο τις πρώτες γυναίκες Djs αλλά και μια απο τις πρώτες (και λίγες) που δουλεύουν βινύλιο και συνάμα έχουν σπάσει το φράγμα των ελληνικών συνόρων και έχουν διεθνή αναγνωρισιμότητα. Το να ακούσεις μόνη της την Anna είναι μεγάλη υπόθεση. Αυτό το βράδυ όμως μιξαρε πάνω στις μελωδίες του MC Brother Culture.



Κατα τις 1, το άνοιγμα του BigShine και του Digital Monk ολοκληρώθηκε και την θέση στα decks πήρε η Anna Mystic που άλλαξε τον ρυθμό με πιο dub vibes. Οταν έπιασε το μικρόφωνο ο Brother Culture καταλαβαίνεις αμέσως την ποιότητα του. Η φωνή του καθαρή (που αδικείται απο τα studio versions των κομματιών του) και τεράστια, ακόρεστη ενέργεια, που δεν πήγαζε μόνο απο τα 3 Redbull που κατέβασε.

Έμεινα άναυδος όταν είδα οτι συνέχισε το πρόγραμμα του για πάνω απο δύο ώρες με ελάχιστα διαλύματα ενω έβρισκε την σωστή τομή ανάμεσα στα ανεβαστηκά, πιο dnb και dub κομμάτια, με τα κλασσικά reggae, spiritual όπως έλεγε ο ίδιος.

Φυσικά δεν έχασε ευκαιρία να περάσει το μήνυμα του, αλλά και να το υποστηρίξει καθώς ήταν απόλυτα φιλικός με το κοινό, βγήκε φωτογραφίες, τραγούδησε ανάμεσα στο κοινό και έδειξε οτι δεν τον έχει επηρεάσει καθόλου η παγκόσμια αναγνωρισημότητα.



Το highlite της βραδιάς ήταν όταν το κοινό είχε ζεσταθεί απο το χορό και ανταπέδιδαν με χειροκροτήματα, ενω στην σκηνή ήταν ανεβασμένοι ο MC Brother Culture, με τον Bigshine να κάνει φωνητικά και να μοιραζοντε το μικρόφωνο, καθώς και ο J Fyah των Moca Juniors που ήταν στο κοινό και συμμετείχε ανεβαίνοντας στην σκηνή.

Καταλήγοντας, δηλώνω οτι πλέον και μετά απο αυτό το live δηλώνω οτι είμαι μεγάλος fun της αγγλικής reggae/dub σκηνής, που την γνώρισα μέσω Congo Natty και κατάλαβα οτι για να την αισθανθείς πλήρως και να σε συναρπάσει πρέπει να την δεις live.

Για αυτό την επόμενη φορά που θα μάθεις για live του MC Brother Culture στην Ελλάδα, πάνε δες το χωρίς να το σκεφτείς καθόλου  





Αναδημοσίευση απο το αδερφό site Ο Αλλοδαπός προτείνει...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου